Historie

Hoe het begon

Sinds 1975 hebben wij ervaring met Chow Chows. De eerste Chow Chow was Tsjang, een rode langhaar reu. In 1991 kregen wij onze eerste gezamenlijke zwarte langhaar reu, Kai. Hij was als een kind voor ons. Hij ging met ons op vakantie, hij verhuisde met ons mee en kon zich overal goed aanpassen. Ook toen onze zoon Charles in 1998 werd geboren, bleef alles voor hem hetzelfde. Zijn favoriete activiteit was lekker wandelen in het bos! Toen hij stierf, duurde ons verdriet twee jaar voordat wij een nieuwe Chow Chow namen.

Beer werd de hond waarmee onze drie kinderen opgroeiden. Hij maakte ons gezin voor vele jaren compleet, iedereen hield van hem en hij van ons. Natuurlijk bracht zijn overlijden in 2015 veel verdriet, maar ook de wetenschap dat we nooit meer zonder een Chow Chow wilde leven. We waren dan ook heel blij toen Jango vier maanden later bij ons kwam wonen. We hadden het al eerder gehad over een tweede Chow Chow, maar een oude Chow Chow vindt dat vaak minder prettig. Nu Jango nog jong was, besloten we een tweede Chow Chow te nemen. Meestal gaat een combinatie reu en teef beter dan een combinatie van hetzelfde geslacht. We hadden nog geen ervaring met een teef. Kasa verwelkomde we in mei 2016. Daarna ontstond pas het idee om te gaan fokken. In april 2017 verhuisden wij naar het platteland om de ruimte te hebben voor onze kennel.

Van de Kroonbeek

De kennel is genoemd naar een historische benaming van een beek, genaamd de Kroonbeek, die vlakbij ons huis is gelegen. De honden leven hier om en in ons huis. Wij hebben samen met al onze honden hier een geweldig leven.

Kroonbeek

Geschiedenis - Milsbeek

MilsbeekMilsbeek is een dorpje in het uiterste noorden van de provincie Limburg in Nederland, hemelsbreed ca 15 kilometer ten zuiden van Nijmegen. Het maakt deel uit van de gemeente Gennep Bij Milsbeek mondt de rivier de Niers uit in de Maas.

Het dorp Milsbeek dankt zijn naam aan een beek met roestbruin water, dat afkomstig is van een moerassig veen. Mils staat voor grauw-bruin water dat afkomstig was van het veengebied aan de voet van het Reichswald. Tegenwoordig wordt de beek de Kroonbeek genoemd. De oorsprong van Milsbeek ligt namelijk bij wat nu de Kroonbeek heet en die voor de belegeringen van het Genneperhuis Mills-beek heette. 

In het plaatselijke dialect spreekt men van op de Milsbèk in plaats van in Milsbeek.

De eerste verwijzing naar Milsbeek dateert uit 1329 in een rentenregister van Kloster Graefenthal. De abdij van Graefenthal in Asperden was eigenaar van supra Milsbeke, een hoeve gelegen aan de Millsbeek. Daarbij werd de Millsbeek ook genoemd in verband met de tol die werd geheven op de overgang van de beek, de zogenoemde Stenen Brug. De Heren van Gennep, woonachtig op het nabijgelegen Genneperhuis, bezat de rechten hier een tol te vestigen.

Net buiten Milsbeek vond in 1574 de Slag op de Mookerheide plaats. Tijdens de verovering van het Genneerhuis met de verdedigingswerken op Milsbeeks grondgebied op de Spanjaarden in 1641 door het Staatse leger werd Milsbeek wel onmiddellijk betrokken bij de gevechtshandelingen. Na een lange strijd werd het Huis door de Staatsen op de Spanjaarden, die het sinds 1614 bezetten, heroverd. In straatnamen als Kanonskamp en Schuttersplein is in het huidige Milsbeek een directe verwijzing gemaakt naar deze tijd. Milsbeek behoorde zelf niet tot de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, maar bij het Hertogdom Kleef.

Milsbeek is in de eerste helft van de 17e eeuw voor de eerste maal vermeld op een landkaart van Nicolaes van Geelkercken van het Reichswald. Het werd nauwkeurig gecartografeerd tussen 1731 en 1732 in het Kleefs Kadaster, wereldwijd de eerste aanzet tot het opzetten van een kadaster.

 

Popular Tags

Blue Flower